Tuesday, September 26, 2006

Tilt the universe with Tiltor

We got a post from one of our users over at the Gameplayer forums where he linked to a small but fun game he and some others had put together. It's a simple but challenging puzzle game in cosy pixel-graphic retrostyle. I have taken a liking to it and I urge you all to download it.

It's hosted here.

It's well worth the download. Tilt on. Oh, and if you solve level 32, give me a hint. I'm stuck.

6 comments:

Anonymous said...

Ah, perfekt till lappen, in och ut på några minuter. Nudge nudge.

Johan Eklund said...

Du skrämmer mig o.0

Anonymous said...

varför skriver du för gameplayer egentligen? rimmar rätt illa med era spel2 planer tycker jag. ville inte kong ha er? ;)

Anonymous said...

hoppsan, tryckt lite fort. :)

ska testa spelet nu. bra tips.

Johan Eklund said...

Skrev ju några blogginlägg om det förut. Ta och läs dem.

Jo Kong hade öppna dörrar och jag hade med väldigt stor sannolikhet sökt mig dit om inte GP velat ha mig. FZ hade även de öppna dörrar.

Mitt personliga val av GP var för att det är en sajt som ger samma frihet som vi hade på Spel2, med ett fåtal restriktioner. Dessutom så även om GP kommer från ett annat håll så att säga, är målsättningen densamma. Det är inte många som vet det, eftersom vidareutvecklingen av Spel2 aldrig fick se dagens ljus men vi strävad mer och mer mot ett Gamespot-aktigt upplägg. GP var redan där när Spel2 la ner. På GP kan vi dessutom arbeta utifrån samma breda mall som på Spel2.

En sak vi alla kom överens om när Spel2 la ned var att det blev för mycket. Vi arbetade nästan för starkt för att utmärka oss som en alternativ sajt, och vi var egentligen alldeles för få som drev på sajten. Det blev som att jobba heltid obetalt, vilket inte håller i längden. Så vi bestämde att låta Spel2 vara det det var, ett spännande projekt och en språngbräda, och söka lyckan på annat håll var och en. Att både jag Henrik och Olle alla hamnade på GP är en ren slump då vi sökte oss dit oberoende av varandra.

Så om folk undrar varför vi hamnade på GP och ingen annan stans så tror jag alla tre av oss har olika svar. Men det pekar också på, som jag ser det, att många kanske inte förstått GPs ambitioner fullt ut än.

Nåja, det duger väl som svar? Hoppas du gillar Tiltor ;)

Anonymous said...

tiltor buggar ut. :( behöver nog installera om mi dator tror jag.

okej, då vet jag hur du tänkt med spel2 >> gp. för mej är gp en vanlig spelsida sas, men om ni är ute efter gamespot tv wannabee så var det ju rätt. eller ni, du menar jag. :)

tack för förklaringen!